Rančić Vladimir

Po zanimanju sam profesionalni džudo trener. Pre pet godina operisao sam diskus herniju LS kičme, da bi sada već imao slične problem koje sam imao pre operacije. Osećao sam bol i trnjenje duž cele noge sve do prstiju stopala. Nisam mogao da hodam. Hirurg koji me je operisao mi je objasnio da bi trebalo ponovo na operaciju kako bi otklonio priraslice i ožiljke koji su nastali od prve operacije. A i susedni disk samo što nije pukao. Na preporuku mojih prijatelja došao sam u NIKU.Prvo mi se dopalo to što su mi objasnili šta je diskus hernija, na način da ja mogu da razumem. Prvi put je neko imao vremena za mene. Stekao sam poverenje i krenuo sa lečenjem. Njihova stručnost, znanje i umeće su za svaku pohvalu i preporuku. Ponovo se bavim svojim poslom.

Maja Zorić

Za računarom sedim po 10 sati najmanje svakog dana. Imala sam strašne glavobolje u početku, kasnije mučnine i povraćanja i trnjenje duž ruku. NIKU sam odabrala zbog blizine kuće. Nisam se prevarila. Bol su mi rešili za tri nedelje, a što je najvažnije je to što sam počela redovno da vežbam. Hvala vam i svaka preporuka.

Goran Borkovac

Ovim putem bih hteo da se zahvalim divnim ljudima iz Ambulante NIKA, čijim trudom sam se hvala Bogu, oporavio. Naime, poslednjih nekoliko godina bolujem od išijasa, ali ovo što sam proživeo ovoga leta je bilo najteže do sada. U julu mesecu 2013.godine sam osetio jake bolove u krstima i duž desne noge. Otišao sam kod lekara, dobio injekcije, ali sam nastavio da radim, što je prouzrokovalo pogoršanje, pa sam posle par dana legao u krevet jer nisam mogao da se uspravim niti da se krećem. Krenuo sam na fizikalnu terapiju u Domu zdravlja, ali sam brzo prestao jer nisam mogao od bolova da idem (kolica). Bio sam kod neurohirurga koji me je poslao da uradim MR kičme, pa sa nalazom da dođem kod njega. Injekcije sam primao kući i imao sam sve jače bolove. Sve ovo je trajalo do momenta dok stručno osoblje Ambulante NIKA nije došlo kod mene, izvršili pregled i g-din. Žarko Popović nije primenio kiropraktiku, nakon čega me je bukvalno podigao na noge. Tada sam prvi put posle mesec dana ležanja u krevetu uspeo da se uspravim i od tada sam počeo svakodnevno da dolazim na terapiju u Ambulantu NIKA. Nakon dvadesetak dana uradio sam MR i snimak odneo neurohirurgu, koji je videvši snimak gde je konstatovana diskus hernija L4-L5, rekao da je ovo slučaj za operaciju, ali pošto su mi se bolovi primenom terapije, drastično smanjili i pošto sam se ja osećao mnogo bolje, rekao je da nastavim sa započetom terapijom koja očigledno daje rezultat. Posle tri meseca terapija mogao sam da se krećem normalno (bez bolova). Kući svakodnevno radim vežbe koje sam radio i naučio u Ambulanti NIKA. Vežbe mi prijaju i dosta pomažu.Izbegao sam operaciju i život mi se vratio u normalu.

Toplo preporučujem, svim ljudima koji imaju slične probleme sa kičmom, da se obrate stručnom osoblju Ambulante fizikalne medicine NIKA, jer verujem da će i njima pomoći kao što su i meni.

Marko kecman

Usled pada sa motora, imao sam ozbiljnu povredu lakta. Posle dve nedelje pogrešne i bezuspešne terapije u državnim ustanovama, nisam mogao pomerati ruku. Tražeći rešenje, naišao sam na sajt ambulante NIKA i na osnovu nekih tekstova odlučio sam da ih posetim.
Prvim ulaskom u prostorije ambulante, već sam se osećao bolje jer sam tretiran kao kompletna osoba, a ne samo kao “povređeni lakat”.Samo nedelju dana terapije je bilo potrebno da ruku ponovo normalno koristim! Ali tu nije kraj, posle uspešnog prvog tretmana, nastavljeno je sa vežbama i masažom kako bi se sve zalečilo pravilno.
Kompletna terapija, prirodan odnos prema pacijentu i ljubazno osoblje je ostavilo najpozitivniji utisak na mene. Iskrena preporuka!

Milan Pašić

Operisao sam ukrštene veze kolena pre četiri godine. Nisam išao na kineziterapiju posle operacije, tako da nogu u kolenu nisam uspeo da potpuno ispravim. Zbog toga sam često imao upalu tetiva. Upornim vežbama terapeuti Ambulante NIKA dobili su pun obim pokreta. Time je moj problem rešen. Svaka preporuka za stručnost i atmosferu.

vlada d.

Pri padu sam polomio ruku iznad ručnog zgloba.Stavili su mi gips i nakon 4 nedelje na kontroli su ustanovili da imam još jedan prelom koji nisu pre toga videli. Od loše postavljenog gipsa nastale su i dekubiti. Mojim mukama nije bilo kraja. Najviše sam se iznervirao po skidanju gipsa kada sam shvatio da ja ne mogu desnom rukom ni malo da se koristim. Svi pokreti su bili neizvodljivi ili vrlo mali. Prsti su mi bili otečeni. Dolaskom u NIKU, prvo što sam promenio stav o mom zdravstvenom stanju. Njihova pozitivnost i stručnost su dali rezultat. Vratio sam se svom životu. Prepuručujem ih svima jer su sjajan tim.

mitar

Od sveg srca preporučujem stručnost i profesionalnost osoblja Ambulante NIKA. Težak period u mom životu koji je obeležila teška povreda u sobraćajki je premošćen nihovom stručnošću, pozitivnim stavom koji ja nisam imao. Hvala im i za strpljenje.

Snežana

Zaposleni u Ambulanti NIKA su mi pomogli da trudnoću iznesem bez bola u leđima, oticanja nogu, vedrog duha što je rezultiralo lakim porođajem bez ikavih problema.Njihove vežbe i masaže su fantastični.Njihov pristup je jako pozitivan.Preporuka svim trudnicama.

Giovanni Maruzzelli

NIKA changed my life. Thank you for new chance.

Snežana Mirić

Pre nego što sam došla u Ambulantu NIKA, pokušavala sam da svoj problem sa bolom u leđima rešim kod raznih fizioterapeuta. Nažalost, bol mi se pojačavao vežbanjem, tako da sam sve vreme pila tablete, primala injekcije i bila na terapeutskom stolu. Terapeuti Ambulante NIKA su mi jako brzo bol otklonili, počela sam da vežbam, tako da sam se ubrzo vratili mom životu. Najvažnije je što su mi objasnili šta se sa mojim telom dešava i šta ja mogu da preduzmem.

ratko

U Ambulantu NIKA sam došao zbog svog problema sa ramenom. Profesionalno se bavim rukometom. Česte povrede ramena su me izluđivale, jer sam dobar deo sezone provodio na klupi za rezervne igrače. U ambulanti NIKA su mi na pregledu rekli da su česte povrede ramena jer su mi pojedini mišići ramena prilično jaki, dok su drugi slabi. Problem su mi u potpunosti rešili. Hvala vam i preporuka.

ivana

Profesionalno se bavim manekenstvom. Revije radim isključivo u inostranstvu. Celulit redovno održavam u Ambulanti NIKA. Vreme od približno dva sata po tretmanu koje tamo provedem je samo moje. Potpuno se opustim, uživam. Neverovatna stručnost, ručne metode, prirodni preparati i detoksikacija lekovitom glinom.Svaka preporuka.

nina

Zahvalna sam što ste mi pomogli da se vratim trčanju. Osećam se jakom, bez bola i tegoba.

mitar

Od sveg srca preporučujem stručnost i profesionalnost osoblja Ambulante NIKA. Težak period u mom životu koji je obeležila teška povreda u sobraćajki je premošćen nihovom stručnošću, pozitivnim stavom koji ja nisam imao. Hvala im i za strpljenje.

Miloš

Godinama dolazim na relaks masaže u Ambulantu NIKA. Neverovatna ekipa, pozitivna, zlatnih ruku. Fantastična muzika. Neverovatni mirisi. Fantastičan prostor. Kao na drugoj planeti. Preporuka.

sanja

Prvi put u Ambulantu NIKA je pre 7 godina došao moj suprug, po preporuci, zbog problema sa kičmom. Ubrzo je doveo našeg sina, kako bi stručnjaci ispratili njegov rast i razvoj. Naš sin koji sada ima 16 godina, prvak je države u golfu zdrav je i prav mladić. Ja u NIKU dolazim na masaže jednom nedeljno. Hvala vam za moju zdravu porodicu.

Pražić Živan

Zovem se Pražić Živan iz Batajnice.Star 47 godina i moram priznati da do pre dve godine nisam imao problema sa zdravljem. Prvi signal za “uzbunu” je kao što rekoh bio pre dve godine sa izrazitim bolovima u grudima i leve lopatice i rebara.
Krenuo sam po lekarima da bih sebi olakšao život jer porodica bukvalno zavisi od mene. Svi rezultati po njihovim nalazima su bili dobri i stalno sam vraćan kući. Dane i noći sam provodio budan i u velikim bolovima.Mislio sam da ovoliko lekova i ne postoji u medicini jer sam ih sve probao po nekom redosledu. Naravno rezultata nije bilo i završio sam sa trodonima koji uopšte nisu reagovali na mene. Slučajno sa saznao od prijateljice za ambulantu Nika i reših da se pojavim.
Pri prvom susretu sa osobljem odavali su mi utisak ozbiljnih ljudi sa namerom da mi se pomogne. Doktor mi je odmah pri pregledu rekao da će me vratiti u “normalu” i krenule su terapije. Posle 30-tak dana se osećam bolje, mnogo sam aktivniji i polako se vraćam u život koji sam imao ranije sa porodicom. Sada kada svaki dan radim vežbe želim svima da preporučim da se jave i obrate ovoj ustanovi jer bez lažne skromnosti, svi problemi će biti rešeni!

Biljana Vasić

Blagodarna za nemogućnost bola i mraka, blagodarna za strpljenje, vreme, lepu reč i razumevanje.

tanja dabić

Jako sam srećna što ste mi pomogli da živim bez bola, da se izborim sa sobom i dobijem na kvalitetu života.

VLADIMIR PERIĆ

Imam 35 godina i u poslednjih 10ak godina sam u nekoliko navrata koristio usluge, ili bolje reći bio podvrgnut tretmanima, osoblja Ambulante Nika, o kojima imam najpozitivnije mišljenje, a o metodama koje primenjuju imam samo reči hvale. Naime, inspiraciju za ovih nekoliko rečenica dobio sam nakon nedavnog susreta sa određenim zdravstvenim tegobama i uspešnog procesa rehabilitacije u ovoj Ambulanti. Pre svega, želim da napomenem da sam se bukvalno ceo svoj život intezivno bavio sportom i bio veoma fizički aktivan, naravno u rekreativnim okvirima i u meri u kojoj mi to omogućavaju moje profesionalne i druge privatne obaveze (npr. poslednjih 7 godina se bavim advokaturom). Tako, veoma intenzivno sam trenirao različite vrste borilačkih sportova i veština (boks, karate, rvanje, MMA i dr.), te sam značajne uspehe ostvario i u streljaštvu, a redovno sam igrao fudbal (kako mali fudbal na trunirima i rekreativno, tako i veliki fudbal sada u ligi veterana Beograda). Ovo sve napominjem jer se određene tegobe koje sada imam mogu povezati sa ovim fizičkim aktivnostima, ali i pre svega iz razloga što sam kroz baveljenje ovim sportovima iskusio i sportske povrede koje su u nekoliko navrata veoma uspešno i u kratkom roku u Ambulanti Nika sanirane do nivoa potpune funkcionalne osposobljenosti. Tako npr., desno koleno mi je do sada 3 puta na fudbalu i 2 puta na basketu „ispadalo“ – med. dislokacija pattele, te sam poslednji put kada se to dogodilo, pre oko 5 godina, potražio pomoć u Ambulanti Nika, gde sam sprovodio petnasetodnevnu svakodnevnu terapiju, nakon čega sam mogao normalno da hodam, a počeo sam sa trčanjem i laganim treninzima u roku od mesec dana od povrede. U ranijim slučajevima, kada sam posle takve povrede sprovodio samo klasične lekarske dijagnostičke metode i fizikalnu terapiju u domovima zdravlja, nisam imao oslonac na desnu nogu oko mesec dana, a oporavak do nivoa normalnog hodanja bio je veoma bolan i trajao je oko 6 meseci.

Međutim, sada se suočavam sa specifičnim zdravstvenim tegobama koje uspešno prevazilazim, između ostalog i uz pomoć stručnog i posvećenog rada osoblja Ambulante Nika. Naime, pre oko 5 meseci, iako sam se takođe intenzivno u slobodno vreme bavio pre svega fudbalom, počeli su da mi se javljaju i pojačavaju bolovi u zglobovima (najpre, mali zglobovi prstiju šaka, stopala, potom i kolena i kukovi i svi drugi zglobovi). Takođe, sa pojačanim upalnim procesima zglobova, primetna je bila sve učestalija ukočenost vratne i ramene regije, leđa, nogu. Iz svih ovih razloga, uz konsultaciju sa lekarima, počeo sam da pijem lekove protiv bolova (diclofenac duo), bez kojih više nisam mogao da zaspim, jer su se tegobe uglavnom pojačavale uveče, dok su ujutru bile prisutne tzv. jutarnje ukočenosti. S obzirom da ovakve tegobe odgovaraju slici reumatskih stanja, iako imam „samo“ 35 godina, nakon pregleda kod svog lekara opšte prakse dospeo sam u bolnicu i to na Institut za reumatologiju Kliničkog centra Srbije, gde sam ležao nedelju dana i gde su mi urađene sve poznate pretrage (rengeni, ultrazvuci, različite analize krvi, urina, fiziološki pregledi, brisevi i dr.). Međutim, začuđujuće svi ovi rezultati su u najvećoj meri bili skoro perfektni, ali meni su se bolovi pojačavali iz dana u dan, do te mere da sam poslednjeg dana u blonici dobio inekciju depo kortiko-stereoida (inekcija produženog dejstva, oko 2 – 3 nedelje, čija je primarna uloga da eliminiše akutna bolna stanja ali koja pri kontinuiranoj upotrebi može izazvati niz štetnih posledica / nije dozvoljeno primiti ovu inekciju više od 2 puta godišnje). Otpušten sam iz bolnice sa dijagnozom Rajterovog sindroma (Morbus Reiter Syndrome verissim.), odnosno pretpostavkom ove dijagnoze jer kod reumatskih bolesti tj. stanja (kao i kod većine drugih), lekari najčešće ne postavljaju konačnu dijagnozu, već koriste skraćenice koje označavaju da je reč o stanju koje je najsličnije određenoj dijagnozi ili da je reč o pretpostavljenoj dijagnozi (što je razumljivo kada se imaju u vidu strogi propisi o odgovornosti lekara). Naime, Reiter’s Syndrome je u medicinskoj literaturi najčešće predstavljen kao vrsta reaktivnog artritisa (kao najčešći izazivači navode se chlamidia, ureaplasma, microplasm, salmonela i dr. – na koje sam ja prema testovima negativan), ali sam ja nakon kraćeg istraživanja na internetu došao do zaključka da je izvesni dr. Hans Conrad Reiter još 1916. godine samo opisao skup simptoma (uglavnom upalnih procesa u zglobovima, kožne promene i neretko pojava konjuktivitisa), čija je etiologija nepoznata, a naknadno sam shvratio da klasična medicina nema leka niti postoji bilo kakav uspešan tretman ovog „sindroma“. Na ovom mestu moram da napomenem da ja nemam očnih problema (konjuktivitis), a da su mi se javile određene kožne promene ali u manjem obimu (naročito u odnosu na slike koje možete naći na internetu), ali su zapaljenja zglobova bila uz oticanja i veoma bolna, kao i predeo vrata, ramena i leđa. Terapiju koju su mi prepisali na Institutu bio je lek Salazopyrin 500, koji se prepisuje u većini slučajeva artritisa bez obzira na činjenicu što medicina poznaje bar tridesetak različitih vrsta, stanja ili patologija artritisa. Ovo je bio potpuno pogrešan pristup. Naime, lekari uglavnom po svom automatizmu pokušavaju da pacijentima daju lek/pilulu koja će ih oporaviti ili od koje će se osećati bolje. Međutim, u mom konkretnom slučaju, ovaj lek koji ima takođe visoko toksična svojstva, prouzrokovao je pad leukocita ispod dozvoljene granice, što sam ja protumačio kao veoma ozbiljno narušavanje mog imunog sistema. Za čoveka koji je ceo život prepun energije i kome je fizička aktivnost jedan od najvažnijih segmenata života, čini mi se da ne postoje reči kojima bih izrazio zabrinutost, anksioznost i depresiju koju sam osećao zbog bolova i sveprisutne i skoro potpune, praktično iznenadne, fizičke nesposobnosti. U tom trenutku, nakon 2 meseca neprekidnog konzumiranja lekova protiv bolova i terapije Salazopyirinom, odlučio da prekinem sa uzimanjem svih lekova, jer sam osetio da time samo povećavam koncentraciju toksina u svom organizmu i uspavljujem svoja čula. Shvatio sam da ne bi trebalo da posegnem za „čarobnim štapićem“ koji mi doktori, kao bilo kom drugom pacijentu, po svom automatizmu nude kao rešenje, a bez suštinskog uvida u moje individualno stanje i bez obraćanja pažnje na ono što meni i mom telu stvarno treba. Shvatio sam, ili bolje rečeno prisetio sam se, da je potrebno da osluškujem, njušim i gledam svoje telo, te da se posvetim isključivo stvarima koje mi telo govori da mu prijaju. U tom momentu već sam smršao 10 kg (gubitak mišićne mase je opisan kao jedan od simptoma tzv. Rajterovog sindroma), te sam shvatio da je to očigledno odgovor mog tela na stanje u kom se nalazi i na uticaje kojima je podvrgnuto. Stoga, intuitivno i prirodno sam razmišljao, intenzivno se relaksirao i opuštao, dovodeći tako sveprisutni bol na minimun – tako reći meditirao. Potpuno sam promenio ishranu. Ponovo sam se javio svojim starim i oprobanim isceliteljima – terapeutima iz Ambulante Nika. Nakon detaljnog pregleda, koji pre svega uključuje razgovor i razumevanje tegoba na jednom suštinskom, ljudskom nivou, a potom i sveobuhvatnu medicinsku i fiziološku analizu, dobio sam program koji je prilagođen iskljčuivo za mene i otpočeo sa terapijama. Već posle prvih nekoliko terapija bilo mi je potpuno jasno da je to pun pogodak. Naime, specifični postupci koji se sprovode na terapijama Ambulante Nika, a pre svega elektro-terapije, masaže, laseri, ultrazvuk, glina i dr., toliko blagotvorno utiču na telo čoveka, da se čovek već nakon jedne-dve terapije oseća neuporedivo laganije i zdravije, a već nakon par dana svakodnevnih terapija stanje tela, pa i duha, se dovodi u ravnotežu, pospešuje se san, reguliše metabolizam, apetit je izbalansiraniji, pa čak i sam izgled, koža i kosa, postaju nekako blistaviji i prozračniji.

Danas, nakon 2 meseca svakodnevnog i predanog rada terapeuta Ambulante Nika na poboljšanju mog opšteg psihofizičkog stanja, a pre svega posvećivanju naročite pažnje otklanjanju ozbiljnih tegoba i bolova i to do najsitnijih detalja, ja bih mogao da kažem da se osećam fantastično, te je trenutno jedini razlog zbog koga se ponovo ne bavim sportom – savet dat od strane mojih terapeuta da za to još uvek nije vreme. Inače, iako još uvek imam manje tegobe u vidu otoka dva prsta na šaci desne ruke i jednog prsta desne noge, imam potpunu funkcionalnu pokretljivost, a bolove skoro da uopšte nemam, pa kako sam već napomenuo, niti jedan lek nisam popio već više od 2 meseca.

Stoga, iz sopstvenog iskustva, najtoplije mogu da posavetujem svakoga da poseti Ambulantu – Nika, počevši od potpuno zdravog čoveka, koji bi svakako po mom ličnom osećaju bar jednom mesečno trebalo sebi da upriliči ovakav tretman, preko sportista radi postizanja što boljih rezultata ili ljudi kojima je trenutno psiho-fizičko stanje različitim uticajima izmenjeno (trudnice, povrede, postoperativni rekovalescenti itd.), pa sve do ljudi koji imaju ozbiljne ili hronične zdravstvene probleme. Metodi koji se koriste u Ambulanti Nika, čine se kao sjajno izbalansiran spoj medicine i ljudskosti, tehnologije i prirode, klasičnog i alternativnog, time primenjujući najdelotvornije postupke, široka znanja i dugogodišnja iskustva klasične medicine, uz ono što je najvažnije, a to je pre svega detaljan i individualan pristup svakom čoveku (a ne pacijentu), te stvaranje osećaja i preduslova da se organizam sam dovede u harmoniju. Čini se da je zdravlje u svima nama, samo je potrebno probuditi ga… u ovoj Ambulanti ljudi umeju da nađu načina da te podsete na to!