grupno-vezbanje-2

GRUPNO VEŽBANJE

U prostoru ambulanta fizikalne medicine NIKA, godinama unazad, sprovodi se program grupnog vežbanja.

PREVENTIVNE GRUPNE VEŽBE ZA ODRASLE

Ideja za formiranje malih grupa potekla je od naših pacijenata, koji su u našu ustanovu došli zbog zdravstvenog problema-bolnog stanja najčešće.

Po uspešno sprovedenoj terapiji, naši pacijenti su tražili adekvatnu i doziranu fizičku aktivnost kojom bi se bavili preventivno, kako ne bi došlo do ponovnog narušavanja zdravlja, povrede i bola.

Tako su nam i predložili da formiramo grupe. Kao razlog više, naveli su poverenje koje imaju prema nama postignuto kvalitetnom i brzom uslugom lečenja. Poštujući njihove realne potrebe, predlog smo prihvatili i realizovali.

Naši vežbači su sa nama više od 10 godina. Zdravi su i pravi ljudi!

grupno-vezbanje-3

Formiranjem grupa, postigli smo kod naših vežbača dodatnu sigurnost koja proističe iz činjenice da su pod stalnim stručnim nadzorom fizioterapeuta i da se svaka promena zdravstvenog statusa odmah prijavi i odmah i adekvatno rešava.

Terapijski cilj programa preventivnog grupnog vežbanja je održavanje i poboljšavanje pokretljivosti tela u svim segmentima (zglobovima), što se postiže vežbama istezanja, kao i jačanje celog tela sa akcentom na pelvitrohanteričnu muskulaturu.

Grupe su male, mešovite (muško-ženske) i čine ih od 2 do 4 vežbača različitih uzrasta. Programi preventivnog grupnog vežbanja su svakoga puta drugačiji.

Termini se usklađuju zavisno odslobodnog vremena vežbača. Nedeljno je to dva termina, što na mesečnom nivou iznosi osam termina. Vreme trajanja jednog termina je 60 minuta.

TERAPEUTSKI PAKET ZA ODRASLE VEŽBAČE U GRUPI

Program preventivnog grupnog vežbanja za odrasle obuhvata i primenu jednog TERAPEUTSKOG PAKETA mesečno, koji se određuje u skladu sa potrebom i slobodnim vremenom vežbača.

PREVENTIVNE – KOREKTIVNE GRUPNE VEŽBE ZA DECU

Grupe čine deca koja su u Ambulantu došla sa zdravstvenim problemom, najčešće prisutnim deformitetom, koji smo uspešno tretirali fizikalnim i individualnim kineziterapijama.

Po uspešno sprovedenoj terapiji, nastavljen je grupni program preventivno – korektivne kineziterapije.

Programi preventivno – korektivnog grupnog vežbanja su svakoga puta drugačiji i tretiraju uvek celo telo.

Preventivno – korektivno vežbanje za decu se sprovodi u malim grupama, 2-4 vežbača, sličnog uzrasta i mešovitih polova.

Termini se usklađuju zavisno od slobodnog vremena dece. Nedeljno su to dva termina, što na mesečnom nivou iznosi osam termina. Vreme trajanja jednog termina je 60 minuta.

Svaka promena zdravstvenog statusa deteta se odmah prijavi i odmah i adekvatno rešava.

korektivne-grupne-vezbe

Deca iz naših grupa su sada u grupama za odrasle. Kod nas su preko 10 godina.

U međuvremenu su porasli i postali su zdravi i pravi ljudi!

Comments

 • Danijela

  DanijelaAugust 21, 2017 at 6:52 pm

  S obzirom da moja kcerka ima potpuno ravna stopala i ima lose drzanje kicme, da li imate grupni program za tretiranje takvih problema?

  • admin

   adminAugust 22, 2017 at 6:44 am

   Poštovana Danijela,
   Godinama unazad, imamo formirane grupe dece sa kojima se dva puta nedeljno sprovode programi korekcije deformiteta.
   DOBRODOŠLI!

Leave Your Comments