grupno-vezbanje-2

PREVENTIVNE GRUPNE VEŽBE ZA DECU I ODRASLE

U prostoru ambulanta fizikalne medicine NIKA, godinama unazad, sprovodi se program preventivnog grupnog medicinskog vežbanja za decu i odrasle.

CILJ PROGRAMA – FUNKCIONALNOST

Terapijski cilj programa preventivnog grupnog vežbanja je održavanje i poboljšavanje pokretljivosti tela u svim segmentima (zglobovima), održavanje fiziološkog tonusa mišića i mišićne snage, kao i prevencija nastanka telesnih deformiteta.

Programi preventivnog grupnog vežbanja uvek tretiraju celo telo vežbača, ruke i rameni pojas, glava i vrat i rameni pojas, lopatična regija, trup, karlica, noge, stopala, kolena, sa akcentom na jedan telesni segment ili terapijski cilj (jačanje, pokretljivost, korekcija).

DODATNA KORIST OD GRUPNOG VEŽBANJA

Formiranjem grupa, postigli smo kod naših vežbača dodatnu sigurnost koja proističe iz činjenice da su pod stalnim stručnim nadzorom fizioterapeuta i da se svaka promena zdravstvenog statusa odmah prijavi i odmah i adekvatno rešava.

SASTAV GRUPE – ODRASLI

Grupe za ODRASLE su male, mešovite (muško-ženske) i čine ih od 2 do 4 vežbača različitih uzrasta od 18 godina +.

 

SASTAV GRUPE – DECA

Grupe za DECU su male, mešovite (muško-ženske) i čine ih od 2 do 4 vežbača sličnog uzrasta i mešovitih polova, uzrasta od 5 godina do 17 godina!

 

TERMINI

Termini se usklađuju zavisno od slobodnog vremena vežbača. Nedeljno su to dva termina, što na mesečnom nivou iznosi osam termina. Vreme trajanja jednog termina je 60 minuta.

POGODNOSTI I POPUSTI - TERAPEUTSKI PAKET ZA ODRASLE VEŽBAČE IZ GRUPE

Program preventivnog grupnog vežbanja za odrasle obuhvata osim 2 termina vežbanja nedeljno (8 termina mesečno) kao i primenu jednog TERAPEUTSKOG PAKETA mesečno, koji se određuje u skladu sa potrebom i slobodnim vremenom vežbača.

Korisnici paketa grupnog vežbanja ostvaruju popust na sve usluge lečenja koje sprovodimo u Ambulanti u iznosu od 15%.

korektivne-grupne-vezbe

Deca iz naših grupa su sada u grupama za odrasle. Kod nas su preko 10 godina.

U međuvremenu su porasli i postali su zdravi i pravi ljudi!

Comments

 • Danijela

  DanijelaAugust 21, 2017 at 6:52 pm

  S obzirom da moja kcerka ima potpuno ravna stopala i ima lose drzanje kicme, da li imate grupni program za tretiranje takvih problema?

  • admin

   adminAugust 22, 2017 at 6:44 am

   Poštovana Danijela,
   Godinama unazad, imamo formirane grupe dece sa kojima se dva puta nedeljno sprovode programi korekcije deformiteta.
   DOBRODOŠLI!

Leave Your Comments