anticelulit-masaza-2

ANTICELULIT MASAŽA I DETOKSIKACIJA

CELULIT Celulit su kapsule koje se nalaze ispod kože i dublje u tkivu, ispunjene štetnim metaboličkim produktima (masnoće i toksini, najčešće), koje organizam nije uspeo da izbaci u spoljnu sredinu.

kapsule-celulita

ŠTA JE PROBLEM

Da bi se problem celulita rešio, potrebno je otvoriti kapsule i izbaciti štetni sadržaj iz organizma putem limfe i krvi. Trebalo bi mobilisati limfu i krv na mestima gde je celulit prisutan.

NAJČEŠĆE ZAHVAĆENA MESTA CELULITOM

Najčešće zahvaćena mesta celulitom su: stomak, bedra, butine, glutealna regija, kolena, listovi, skočni zglobovi, nadlaktice, podlakat.

celulit

METOD

Osnova anticelulit masaže je pravilno izvedena limfna drenaža. Za sprovođenje limfne drenaže, koriste se prirodna biljna bazična ulja sa dodatkom etarskih ulja.
Po završetku limfne drenaže, aplikuje se lekovita topla sterilisana glina  kao obloga i telo umotava u foliju i kompletno prekriva električnim infrared (IR) ćebetom – SAUNOM u kome telo ostaje 30 minuta.

anticelulit-masaza-metod

Nakon toga se potpuno rastopljena glina skida sa tela, telo tušira toplom vodom i priprema  za tretman ultrazvukom.
Time se anticelulit tretman i završava.

USLOVLJAVANJE

Program počinje prvog dana po završetku menstrualnog ciklusa, zbog najniže koncentracije hormona estrogena.
Primena programa uslovljava što veću količinu tečnosti koju će pacijentkinja unositi, kao i suzdržavanje od gaziranih pića. Preporučuje se da se pacijentkinje, barem u tom preiodu sprovođenja terapije, hrane zdravo i redovno.

NAJČEŠĆA GREŠKA

Najčešća greška je početi sa fizičkom aktivnošću istovremeno kada i sa anticelulit terapijom. Pojačana fizička aktivnost zateže mišiće i kožu, tako da se kapsule celulita ” maskiraju”. Sa fizičkom aktivnošću bi trebalo krenuti po završetku anticelulit terapije.

POTREBAN BROJ TERAPIJA I TRAJANJE JEDNE TERAPIJE

U osnovi, dobar rezultat se postiže nakon deset terapija u kontinuitetu. Najbolji rezultat se postiže nakon dvedeset vezanih terapija u kontinuitetu.
Jedna anticelulit terapija traje u proseku 120 minuta.

UČINAK

Nakon deset terapija, učinak je gubitak 3-7 cm u obimu struka, kao i gubitak 1-2 cm u obimu bokova.

anticelulit-masaza-ucinak

PREPORUKE

Kada se završi sa programom, preporuka je da se mišći ojačaju i koža zategne, ovog puta bez celulita.
Po završetku programa, preporuka je da se stanje održava sprovođenjem jedne ili dve terapije mesečno.

PREDRASUDE

Predrasuda je da su ove procedure bolne jer ne smeju da bole.

DETOKSIKACIJA

DETOKSIKACIJA – VEZIVANJE TOKSINA SA PILINGOM KOŽE

Za sprovođenje detoksikacije organizma i pilinga kože koristi se vodeni rastvor gline. Glina vezuje (apsorbuje) štetne produkte metabolizma i izbacuje ih iz organizma. Glina je negativno naelektrisana, dok su štetni produkti metabolizma (toksini) pozitivno naelektrisani. Negativno naelektrisani delovi gline ponašaju se kao magnet i na taj način privlače pozitivno naelektrisane slobodne radikale koji se proizvode u telu, izvlače ih i eliminišu iz tela.

anticelulit-masaza-detoksikacija

Fina granulacija gline u rastvoru daje izvanredno kontaktno sredstvo za uklanjanje mrtvog epitela ujedno i izaziva blagu hiperemiju koju masirana osoba odmah oseti.

Toplotno dejstvo gline i detoksikacija, sa pravilno aplikovanom limfnom drenažom, daju izvanredne rezultate.

atnicelulit-masaza-glina

Metoda koju primenjujemo

Osnova detoksikacije organizma je uklanjanje toksina iz organizma – limfe, pravilno sprovedenom limfnom drenažom.

anticelulit-masaza-detoks

Limfnom drenažom se stimuliše kretanje limfe ujedno se stimuliše i proces ćelijske difuzije u limfnim čvorićima tako da se toksini pokreću i izbacuju iz tela.

ir-sauna-cebe

IR sauna – ćebe

Po završetku limfne drenaže koja traje 30 minuta, aplikuje se obloga od tople sterilisane gline, telo se obmotava folijom i postavlja u infrared (IR) ćebe – saunu, gde ostaje 30 minuta, nakon čega se glinena obloga skida i telo tušira.

anticelulit-masaza-detoks-2

Ovim  je i proces detoksikacije završen.
Vreme trajanja tretmana je 90 minuta.

POVEZANI TEKSTOVI: MASAŽA, FIBROMIALGIA

Leave Your Comments